Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@fertillia.ro

La Fertillia găsești sămânță provenită din genetica românească, special concepută pentru a oferi fermierilor avantajul unor semințe profitabile. La ferma societății din Galicea Mare, județul Dolj, Florin Curelaru, inginerul exploatației a reușit să obțină o producție de 7.5 tone într-un an agricol lipsit de precipitații cum a fost 2021-2022.

PG 102 este un soi de grâu semitimpuriu, aristat, cu o foarte bună capacitate de înfrățire atât toamna, cât și primăvara și cu o foarte bună rezistență la complexul de boli foliare și ale spicului, având o rezistență foarte bună la rugina galbenă.

PG 102 este un soi pretabil sectorului de morărit și panificație. Conținutul de gluten este de 28-30, proteina peste 12%, iar masa hectolitrică este de 78-81.

Avantajele acestui grâu includ:

  • Rezistența foarte mare la iernat;
  • Rezistența foarte mare la secetă;
  • Rezistența foarte mare la cădere;
  • Rezistența foarte mare la boli: Fainare, Rugina bruna, Rugina galbena, Septorioza.

Producția semințelor

Loturile semincere au un traseu bine stabilit înainte de ajunge la fermieri. Purificarea biologică este o lucrare specială, căreia I se acordă o atenție sporită. În exploatațiile Rodbun, această purificare se face în două epoci, astfel încât să se asigure puritatea biologică prevazută în normele de certificare a culturilor semincere.

Producțiile din fermele societății ajung la stația de condiționare de la Tichilești, unde sămânța este procesată.

Loturi semincere

Tehnologia de producție și schema de tratamente pe care a urmat-o Florin Curelaru pentru a obține o sămânță performantă de pe aceste loturi semincere a fost construită împreună cu specialiștii Fertillia.

Iar fermierii vecini, care au respectat recomandările de tratamente și producție au obținut aceleași rezultate.

,,Cultura premergătoare a fost rapiță, am făcut o lucrare cu Tiger după recoltatul rapiței, discuit, semănat odată cu fertilizarea, 255 kg / ha de sămânță, 200 kg de 18-46-0 NPK. S-au făcut 3 tratamente fitosanitare, am pus anul acesta accent foarte mare pe biostimulatori, produsele noastre de bază,  Am aplicat 3 litri / ha de Aminofeed plus 1 litru de Fertilland Sulf. A doua trecere a fost cu Fertilland Aminofeed 3 litri / ha, NPK 20-20-20 am folosit 5 kg / ha și ultimul tratament l-am dat cu Biohumussol 5 litri și Etamin 2 litri / ha. Am redus o fertilizare cu îngrășăminte solide, noi primăvara făceam 3 fertilizări, anul ăsta, din cauza lipsei de apă, am mers doar pe două fertilizări și am venit cu un biostimulator în plus. Am zis că ajutăm mai mult cultura așa și eu cred că nu am greșit. Produsele au fost de calitate și ne-au dus la rezultate bune”, a explicat șeful fermei din Galicea Mare.

Potrivit lui Florin Curelaru, la obținerea unor producții bune, chiar și în condiții de secetă a contribuit tocmai strategia de a renunța la a treia fertilizare, în favoarea unui biostimulator, care a asigurat o înrădăcinare mai bună și o vigoare a plantelor.

 

Detalii despre serviciile și produsele Fertillia pot fi găsite pe site-ul www.fertillia.ro.

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like