Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@fertillia.ro

Maria Buzea s-a născut în Munții Apuseni, acolo unde condițiile pentru cultura mare sunt vitrege ori inexistente, iar facultatea a absolvit-o în 1987, la Iași. În 1992 a fost repartizată cu lucrul tocmai în Bărăgan, la sute de kilometri de locurile natale. Din pasiune pentru agricultură, suprafețele lucrate de Maria Buzea au crescut de la an la an. Acum lucrează 1.200 de hectare pe raza comunei Malu Roșu.

 

De timp este nevoie și pentru a consolida relațiile dintre fermieri și specialiștii care furnizează input-uri. Pentru Maria Buzea, colaborarea sa cu Rodbun și Fertillia a început în urmă cu 6 ani și se felicită pentru decizia luată. Doar așa pot fi aleși cei mai buni hibrizi și cele mai bune soiuri.

 

Cultura pe care o îndrăgește cea mai tare este cea de floarea-soarelui.

 

„Nu m-a dezamăgit, indiferent de vreme și de vremuri. Chiar și în condițiile anului 2020, am reușit să facem o medie de 2.500 kg/ha, la cultura de floarea-soarelui, care ne-a salvat. Marea majoritate a mediilor le-am avut aproape de 4 tone, am avut și peste 4 tone”, a explicat inginerul agronom.

 

De-a lungul vremii, Maria Buzea a văzut care sunt avantajele și dezavantajele diferitelor tehnologii. A luat ce este bun de la fiecare și a decis ca, la floarea-soarelui să facă arătură, scarificat, combinator, iar apoi semănat. „Am folosit numai îngrășăminte complexe, nu am folosit îngrășăminte pe bază de azot, nu am folosit densități foarte mari, un 65.000 de plante / ha, am folosit microgranulate, care ajută la o bună creștere a plantelor, erbicidări”, a completat Maria Buzea.

 

Testările sunt esențiale în ferma din Malu Roșu.

 

Maria Buzea a fost mulțumită de cum s-au comportat semințele și produsele Rodbun și Fertillia. Acum, poate urmări evoluția culturilor care au beneficiat de produsele companiei cu ajutorul unui program digital. Rezultatele oferite de acesta sunt însă completate de vizitele în câmp. Glasul pământului trebuie ascultat aproape în fiecare zi. „În, general sunt un om al câmpului,un om care vrea să trăiască din ceea ce produce și să pot să fiu utilă și celor din jur”, a concluzionat Maria Buzea.

 

Detalii despre serviciile și produsele Fertillia pot fi găsite pe site-ul www.fertillia.ro și www.rodbun.ro.

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro