Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Din portofoliul de semințe Rodbun fac parte hibrizii de porumb comercializați sub brandul Fertillia. Hibrizii de porumb Fertillia se remarcă pentru performanțele remarcabile, având o genetică de elită și puternice trăsături agronomice, care le oferă un mare avantaj fermierilor din țara noastră: asigură rezistența în anii secetoși.

În topul preferințelor fermierilor se află: hibrizii de porumb autohtoni Olt și F376, alături de BC-urile 306 și 323 ale Institutului Zagreb: ”Sunt hibrizi foarte rezistenți la secetă, vin cu producții mari. Sunt fermieri care ne-au spus că au făcut și peste 10-12 tone la hectar la neirigat în condiții medii de umiditate atmosferică și pluviometrie anuală. Și restul semințelor de porumb din gama Fertillia sunt competitive. Nu avem grupe FAO care depășesc 450-460. Sunt grupe FAO care ne permit, la condițiile de la noi din țară, să obținem producții constante an de an și sigure”, a explicat Florin Migdan, Director tehnic Rodbun.

Hibrizii de porumb Fertillia sunt dezvoltați și testați în condițiile țării noastre. Prin aceste teste, compania se asigură că pune pe piață semințele care se pretează perfect condițiilor pedo-climatice din România.

Soiul de porumb Olt este unul dintre hibrizii autohtoni care are ceva de oferit fermierilor din toate regiunile și mediile de cultură din România. Este un hibrid semitardiv, cu o plantă viguroasă, cu știulete mare și bob dentat, ce ajunge la maturitate în 135-138 de zile, fiind rezistent la secetă. Și-a dovedit productivitatea chiar si în anii cu un regim pluviometric sărac, randamentul la boabe fiind de peste 85%. Fermierii trebuie să știe și că acest hibrid de porumb rezistă foarte bine la atacul de rățișoară, care apare de la începutul răsăritului până la maximum 2-3 frunze.

Caracteristicile hibridului de porumb Olt:

– Hibrid simplu, semitardiv
– Perioada de vegetație: 130-136 zile
– Potențial de producție: 14 tone / ha
– Densitate de semănare neirigat: 50.000-65.000 plante / ha
– Densitate de semănare irigat: 65.000-70.000 plante / ha

Gama completă de hibrizi de porumb performanți de la Fertillia oferă răspunsul perfect la provocările tehnice și economice cu care se confruntă fermierii din România.

Detalii despre serviciile și produsele Fertillia pot fi găsite pe site-ul www.fertillia.ro.

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like