Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Din portofoliul Fertillia fac parte și semințele din soiul Artico, un grâu perfect adaptat pentru condițiile vitrege ale iernii. Cu un potential care depășește 8 tone la hectar, grâul Artico este preferat de agricultori pentru acest sezon.

 

Artico este un soi de grâu nearistat, recomandat atât pentru panificație, cât și pentru furaj și care are drept calitate principală rezistența la iernat. Astfel, fermierii pot să stea liniștiți și să-și planifice tratamentele din primăvară, pentru ca Artico să aducă producții mari.

 

Pentru a ajunge la aceste rezultate și pentru a-și oferi un profit bun la final de recoltat, fermierii trebuie să respecte densitatea recomandată de specialiștii Fertillia, și anume 450-500 de boabe germinabile pe metru pătrat. Doza de semănat a acestui soi cu o capacitate mare de înfrățire se situează între 180 și 210 kg la hectar.

 

Artico vine cu un conținut de gluten de 22-26, o masă hectolitrică de 77-79, iar proteina este cuprinsă între 8-10. MMB-ul acestui soi se situează între 37-39 de grame. În ceea ce privește comportamentul față de boli, Artico are rezistență foarte mare la rugină brună și rugină galbenă, mare la făinare și medie la septorioză.

 

Mai multe detalii despre soiul de grâu Artico pot fi găsite pe site-ul https://fertillia.ro/artico/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like