Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@fertillia.ro

O alegere
inspirată
și pentru
2022

Triticale  • De ce triticale?

Triticalele reprezintă produsul combinării genelor de grâu cu secară, urmărindu-se transmiterea caracteristicilor favorabile ale secarei către grâu: rusticitatea, productivitatea și rezistența sporită la boli și intemperii.

Principalele avantaje ale culturii sunt: productivitatea medie mai mare decât în cazul grâului, costurile scăzute pe hectar, datorate necesarului mai mic de tratamente, triticalele având o rezistență genetică crescută la boli, faptul că valorifică condiţiile mai vitrege de cultură, solurile sărace şi clima aspră – ger, secetă, arşiţă dar și umiditatea excesivă.  • Alegerea unui soi potrivit

Fertillia are în portofoliu trei soiuri de triticale: Riparo, cu care am avut o experiență extraordinară în loturile semincere, producții constante peste 7 tone/ ha, Brehat, cu rezultate excepționale în ultimii 5 ani în Franța și Goran, un soi produs de amelioratorii croați. Goran a obținut în ultimii ani rezultate fantastice, peste 7.5 t/Ha. A câștigat premiul Golden seeds în Croația în ultimii 3 ani pentru productivitate și proteină.