Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Grâul Genesi prezintă o listă întreagă de calități potrivite pentru fermele din România. De aceea, soiul de grâu Genesi este preferat de fermierii care se pregătesc pentru recolte bune în 2023.

Genesi este soiul de grâu recomandat de specialiștii Fertillia, brand care activează sub umbrela Rodbun.

De ce este Genesi un soi de grâu preferat de fermieri?

Un prim punct forte este producția ridicată a acestui soi. Genesi vine cu recolte de peste 7.8 tone / ha în ultimii ani. Și nu este tot. Caracteristicile de panificație sunt excepționale. Glutenul depășește 30, masa hectolitrică se încadrează între 78-80, iar conținutul de proteină se situează peste 12.5.

Grâul Genesi este un soi nearistat, semitardiv, care are o talie medie a plantelor. Se potrivește condițiilor climatice din țara noastră, având o rezistență foarte mare la iernat, la secetă, dar și la scuturare.

Specialiștii Fertillia recomandă o densitate la semănat de 400-450 boabe germinabile / mp, cu o doză de 200-220 kg / ha. În cazul unui teren care nu este pregătit ca la carte, doza de sămânță trebuie crescută.

 

Genesi mai are câteva avantaje, care au menirea de a îndepărta grijile fermierilor. Astfel, acest soi are o toleranță foarte bună la bolile caracteristice culturii de grâu, cum sunt făinarea, rugina brună, rugina galbenă și septorioza.

 

Toate aceste atuuri ale lui Genesi îl recomandă ca o soluție excelentă în zonele de cultură din România, oferind siguranța unor recolte bune și a unui profit important pentru cei care iubesc grâul.

 

Mai multe detalii despre soiul de grâu Genesi pot fi găsite pe site-ul https://fertillia.ro/genesi/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like