Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Grâul reprezintă pentru mulți fermieri șansa de a face profit în fiecare an, chiar și în condiții climatice dificile. Este și cazul lui Lucian Orzan, un agricultor din județul Brăila, care a mizat pe un soi rezistent la secetă.

Grâul Antonius are un potential de producție în jurul a 7 tone / ha, iar caracteristicile de panificație atrag orice fermier. Glutenul urcă peste 31, conținutul de proteină depășește 12.5%, iar masa hectolitrică se încadrează între 80-83. Antonius are o rezistență foarte mare la făinare și rugină brună și mare la septorioză și rugină galbenă.

Lucian Orzan lucrează în ferma sa din Movila Miresii o suprafață de 110 hectare de teren. Grâul este cultura de suflet, însă are an de an porumb și floarea-soarelui. Orzul și lucerna completează structura fermei.

Antonius se remarcă, în primul rând, prin rezistența la secetă. „Antonius e un soi foarte bun, e primul an în care-l cultiv, un soi bun, producțiile sunt pe măsură. Greutatea hectolitrică a fost bună, s-a încadrat la panificație. Este rezistent la boli, la dăunători. A fost semănat după floarea-soarelui, iar precipitații nu am avut nici în toamnă, nici în primăvară. Nici zăpadă nu a fost”, a explicat Lucian Orzan.

 

Gama Fertilland

Densitatea la semănat recomandată de specialiștii Fertillia este cuprinsă între 300-350 de boabe germinabile pe metru pătrat, cu o normă de 160-180 kg / ha. Pentru a atinge o producție bună, Lucian Orzan a introdus fertilizarea în toamnă, fertilizarea în primăvară cu uree, nitrocalcar, aplicarea de fungicide, insecticide.

Fertilland Azot, de la Rodbun, a fost utilizat în primăvară. „L-am folosit în condiții de stres. S-a menținut pe linia de plutire grâul și l-am ținut în viață. Dacă nu dădeam cu Fertilland Azot, nu cred că mai recoltam grâu la producțiile pe care le-am prognozat”, a completat fermierul brăilean.

Fertilland Azot este un îngrășământ foliar lichid care conține o cantitate mare de azot, magneziu și cupru, crescând producția prin mărirea suprafeței de asimilare a plantelor. În plus, contribuie la un echilibru nutrițional în plante și optimizează absorbția celorlalte elemente și microelemente din sol.

 

Mai multe detalii despre soiul de grâu Antonius pot fi găsite pe site-ul https://rodbun.ro/produse/seminte/grau/antonius/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like