Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

O alegere esențială a fermierilor este cea a soiurilor care să depășească lipsa de precipitații din anii secetoși. Așa a procedat și Lucian Orzan, agricultor din județul Brăila, care a plantat un soi de grâu din genetica italiană, cu care nu a dat greș și care i-a adus bani frumoși sezonul acesta.

Grâul Antonius face parte din genetica italiană, adaptată pentru zonele de cultură din țara noastră. „Anul acesta am 33 de hectare de grâu, cultivate în octombrie, la începutul epocii optime. După fertilizarea starter din toamnă, am venit în primăvară cu 150 de kilograme de uree, apoi cu nitrocalcar și Fertilland Azot 3.5 l/ha”, a declarat Lucian Orzan.

Antonius a înfrățit mai puternic în primăvară, din cauza condițiilor grele din toamna lui 2021. Chiar și așa, recolta a adus satisfacții în ferma Zancol din Movila Miresii. „Este un grâu panificabil, greutatea hectolitrică a ajuns la 82, umiditatea la recoltare în jur de 11-12, este un soi productiv, ne duce spre 4.500 kg/ha”, a completat fermierul brăilean.

 

La recoltatul grâului Antonius a asistat și Florin Migdan, director tehnic în cadrul Rodbun. Acesta a putut observa cum Antonius a confirmat așteptările și a constatat că producția ar fi putut urca producția până la 7 tone / ha cu câteva precipitații. „Sigur o să vă convingă anul viitor, dacă vom avea condiții optime de precipitații și temperaturi. Este un soi de grâu care nu cade, este rezistent la boli, la dăunători, are o masă hectolitrică foarte bună, indici de calitate foarte buni, proteină, gluten, este panificabil 100%. Și aduce sporuri de producție ridicată în orice condiții și s-a demonstrat anul acesta, în care n-am avut condiții optime, că își face treaba”, a explicat Migdan.

 

Producția obținută în acest an de Lucian Orzan l-a convins să mizeze pe Antonius și în următorul sezon agricol, alături de soiul-vedetă Genesi. Orzan a aflat mai multe despre Genesi din discuțiile pe care le-a avut cu Florin Migdan în ferma sa. „Experiența pe care o am cu fermierii m-a făcut să fiu mai bun din punctul de vedere al relaționării cu oamenii și consider că modul în care relaționezi și modul în care te împrietenești cu oamenii cu care intri în contact este mai important decât ceea ce cunoști și deții ca informație în acest domeniu”, a completat Migdan.

 

Mai multe detalii despre soiul de grâu Antonius pot fi găsite pe site-ul: https://rodbun.ro/produse/seminte/grau/antonius/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like