Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Porumbul Olt este cunoscut de fermieri și ca un campion al recoltelor constante. Printre punctele forte ale hibridului Olt este toleranța foarte ridicată la cădere. Porumbul Olt rezistă foarte bine la atacul de rățișoară care apare de la începutul răsăritului până la maximum 2-3 frunze. Densitatea de semănat este diferită, în funcție de prezența ori lipsa irigațiilor. La irigat, se recomandă 70-75.000 de plante la hectar, iar la neirigat – 65-70.000 de plante la hectar.

Directorul tehnic, Florin Migdan a mers la una dintre fermele din județul Brăila care a semănat hibridul Olt pentru a vedea cum se comportă plantele sub soarele arzător.

„Frunza este foarte lată, capacitatea fotosintetică este ridicată, frunzele nu sunt bolnave, sunt foarte sănătoase, rezistă foarte bine la bolile care pot apărea la porumb la nivel foliar. Dar nu avem nici probleme cu bolile care pot apărea din sol, datorită rezistenței acestui hibrid la principalele boli ale solului. Paniculul este foarte bine dezvoltat, cantitatea de polen este suficientă. Talia este foarte mare și direct proporțională cu producția și mărimea știuletelui”, a constatat Migdan.

Până la început de iulie, sola cu hibridul de porumb Olt primise deja 3 udări, cu o normă cuprinsă între 40-60 l / mp. În respectiva locație de 150 de hectare, hibridul Olt a fost semănat în primele 5 zile din aprilie, primind 250 kg / ha de NPK 15-15-15.

Tehnologia a fost gândită de Florin Migdan: „Am utilizat Fertilland Zinc în 6 frunze, aplicat 1-1.5 l / ha. Și mai târziu în vegetație, de la 6-8 frunze încolo aplicăm un Fertilland Azot, 3-5 l / ha. Iar dacă vrem rezultate deosebite, putem aplica Fertilland Azot și mai târziu sau chiar BioHumusSol plus Etamin, 3 litri + 2 litri la hectar. Pe vegetație s-a aplicat azotat de amoniu la prașila mecanică în stadiul de 4-6 frunze, 200 kg de azotat de amoniu la hectar”.

Condițiile grele ale lui 2022 vor afecta potențialul de producție al hibridului Olt: ”Estimez aici un minimum 8-9 tone / ha, în condițiile de secetă ale acestui an. Dacă nu aveam secetă, sărea de 12 tone / ha, la cum arată porumbul în momentul de față”.

 

Mai multe detalii despre soiul porumb Olt pot fi găsite pe site-ul https://fertillia.ro/olt_p/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like