Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Terenurile sunt pregătite pentru campania de toamnă. Fermierii din România au planurile puse la punct.  Agricultorii mai au de ales doar soiurile pe care le vor semăna. Pentru cei care mizează anual pe grâul Velasko din portofoliul Fertillia, este o alegere care dă siguranța unor producții ridicate.

Grâul Velasko este un soi aristat, cu o precocitate tardivă, o capacitate mare de înfrățire și care are o talie medie a plantelor. Printre punctele sale forte, de mare interes pentru fermieri, se află rezistența la iernat, dar și la secetă. Acest soi de la Fertillia trece cu bine și peste provocările bolilor specifice ale grâului. Are rezistență mare la făinare, rugină brună și septorioză și foarta mare la rugina galbenă.

Specialiștii Fertillia, brand aflat sub umbrela Rodbun, recomandă soiul Velasko pentru această toamnă. Motivele sunt multe. Velasko este ideal pentru industria de morărit și panificație, având indici calitativi ridicați. Astfel, conținutul de gluten se situează peste 30, iar cel de proteină depășește 12. Masa hectolitrică este cuprinsă între 78-82. Dacă vorbim de MMB, acesta trece de 45 grame.

La semănat, densitatea recomandată de specialiștii Fertillia este cuprinsă între 350-370 boabe germinabile pe metru pătrat, adică o doză de 170-190 kg / ha. Potențialul de producție pe care-l are soiul Velasko este atrăgător pentru toți fermierii îndrăgostiți de grâu și ajunge la 8.5 tone la hectar.

 

Detalii despre serviciile și produsele Fertillia pot fi găsite pe site-ul www.fertillia.ro.

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like