Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Genesi din portofoliul Rodbun este un pariu câștigat pentru fermierii români.

Ionuț Valentin Cojocea de la ferma Tichilești a explicat ce presupune procesul de semănare a unei sole cu acest soi de grâu și de ce mizează fermierii români, în mod constant, pe Genesi.

Cantitate de sămânță folosită a fost de 220 de kg pe hectar, lucrarea fiind efectuată într-o solă de 30 ha din cadrul fermei Tichilești din județul Brăila. Grâul a fost semănat la o adâncime de 5 cm, în vreme ce complexele aferente au fost aplicate atât la 5 cm, cât și la 10 cm în sol.

 

Acest tip de grâu este extrem de căutat și de productiv, deoarece este ideal pentru panificație, asigurând o producție de 7,5-8 la neirigat și de 9-10 tone la irigat.

În primăvară, la înfrățire, Genesi are câte 3, 4 sau chiar 5 frați fertili. Iar intrarea în iarnă se va face de către grâul Genesi în stadiul de vegetație de 2-3 frunze.

Grâul Genesi este o opțiune pentru toți fermierii care vor nu doar o producție excelentă, ci și indici de panificație. Grâul de calitate este mereu la mare căutare, iar cererea este în creștere. Doar recent, în luna noiembrie, Egiptul a făcut cea mai mare achiziție de grâu, de 600.000 de tone, cantitate-record din care 240.000 de tone reprezintă grâu românesc.

Prețul mediu plătit de egipteni pentru grâul din zona Mării Negre a fost de a fost de 352,37 USD/t FOB (free-on-board, fără transport) și 378,33 USD/t CFR (cost-and-freight, preț livrare).

Un preț excelent pentru fermierii care mizează pe păioase și care pot alege să cultive soiul Genesi de la Rodbun, un soi despre care puteți afla mai multe din pagina https://fertillia.ro/genesi/

Echipa Fertillia poate fi contactată la numărul de telefon +40 769 000 942.

Mai multe detalii pot fi obținute aici: www.fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like