Fertillia

Semințe pentru România

comenzi@rodbun.ro

Grâul Genesi de la Fertillia este un soi care a adus producții constante și indici de calitate superiori în aproape un deceniu, de când este cultivat de Florin Curelaru, șeful exploatației din ferma situate în Galicea Mare, județul Dolj.

”Genesi este un grâu de care eu sunt îndrăgostit, îl am de 8 ani de zile în fermă cu rezultate constante și nu ne-a lăsat niciodată la greu”, a mărturisit inginerul.

Pentru anul agricol 2022, Genesi a avut alocată o suprafață de 160 de hectare, care au oferit un randament mediu de 6.5 tone/ha, spre deosebire de anii cu cantități mai mari de precipitații, când a oferit randamente de peste 8 tone.

Tehnologia de cultură a loturilor semincere

Pentru a asigura calitatea loturilor semincere și pentru a combate efectele secetei, la ferma din Galicea Mare s-a aplicat o schema de tratamente din portofoliul Rodbun.

”Genesi a fost cultivat în perioada optimă, 15-20 octombrie, cultura premergătoare a fost floarea-soarelui. Am aplicat 200 kg de NPK 18-46-0, apoi am venit cu două fertilizări în primăvară, 180 kg de uree și 200 kg de azotat de amoniu. Pe lângă îngrășămintele granulate am venit cu 3 foliare, Aminofeed Super, NPK 20-20-20 și Biohumussol plus Etamin. (…) Noi am scutit, practic, o fertilizare cu îngrășăminte granulate, pentru că am avut o lipsă foarte mare de apă și am încercat prin aceste foliare să suplinim lipsa și problemele care au fost din cauza apei”, a explicat Florin Curelaru.

Aplicarea acestor foliare a avut ca rezultat un foliaj mai bun, o înrădăcinare mai puternică și o toleranță mai bună la lipsa de precipitații.

Genesi este un soi cultivat în fermele Rodbun din toată țară, iar performanțele acestuia sunt confirmate indiferent de regiune.

Soiul de grâu Genesi este semitardiv, nearistat, cu o toleranță foarte bună la secetă și arșiță, foarte bine adaptat și foarte stabil în cultură.

Prezintă și o rezistență foarte bună la îngheț și la temperaturile scăzute din timpul iernii. Este un soi care se caracterizează, din punct de vedere morfologic, printr-o talie medie a plantelor, ceea ce îi oferă o rezistență foarte mare la cădere, mai ales în zonele cu vânt puternic.

Trăsăturile genetice îi oferă o toleranță foarte bună la boli precum făinarea, rugina, septorioza, fuzarioza și alte boli ale grâului.

Flexibilitatea tulpinii la soiul Genesi oferă o stabilitate și o toleranță bună la frângere, lucruri importante pentru fermieri la recoltat.

Indicii buni de panificație reprezintă o caracteristică dorită de fermierii din România. Masa hectolitrică a acestui soi este de 78-80, cu un conținut mare de proteină – 12.5%.

Mai multe detalii despre soiul de grâu Genesi pot fi găsite pe site-ul https://fertillia.ro/genesi/

Pentru mai multe informații, contactează echipa Fertillia la:

📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro

Awesome Work

You May Also Like