Orzul Bosut este un soi de toamnă, care și-a dovedit în ultimii ani profitabilitatea, prin rezistența pe care o are la factorii de stres și utilizarea în numeroase domenii. Orzul Bosut este utilizat la fabricarea berii, a glucozei, a alcoolului și a dextrinei. Acesta reprezintă și o importantă sursă de hrană pentru animale, care îl consumă sub formă de boabe, furaj verde, paie și fân.
Bosut are o precocitate semitimpurie, talia plantelor este una medie, spicul este aristat și pe două rânduri. Pentru fermierii, rezistența la iernat și la secetă este la fel de importantă ca randamentul. Acest soi are o rezistență mare la ger, secetă și căderea plantelor.
Masa hectolitrică a acestei orzoaice este de 65-68, conținutul de proteină este peste 13%, iar MMB-ul de 44-47. Acest soi este recomandat pentru furaje și industria berii.
Bosut are o rezistența genetică excelentă la un spectru larg de boli, cum ar fi făinarea, arsura frunzelor și sfâșierea frunzelor.
Trăsaturile agronomice, alături de rezistența sporită la frângere și cădere îi asigură un potențial de producție de peste 8 tone / ha.
”Norma de semănat a orzului Bosut pe două rânduri este de 500-550 boabe germinabile / mp, doza recomandată este de 220-240 kg / ha, dar doza se poate modifica, dacă terenul este prost pregătit sau dacă s-a trecut de perioada optimă de semănat. Recomandarea noastră este ca orzul Bosut să fie semănat pe toate zonele de câmpie ale României”, a explicat Cătălin Marian Trașcu, Director de vânzări Rodbun.
Toate detaliile și recomandările despre soiul de orz Bosut pot fi găsite pe https://fertillia.ro/bosut/.
Contactează echipa Fertillia la:
📞 0769 000 942
✉️ comenzi@fertillia.ro